Uvrnuti čupavci - Twisted Whiskers

Ništa nije tako smešno niti zabavno kao posmatrati svet kroz oči kućnih ljubimaca. Prema čestitkama koje je osmislio Terrill Bohlar, nastali su ''Uvrnuti čupavci'', duhovite animirane priče o smešnim i zvrkastim mačkama i psima koji su poprimili ljudske osobine.

 Za još crtaća posetite: ExYu Gaming & Cartoons kanal

Kako da izdresirate svog zmaja-Dragons Riders of Berk

Kako da dresirate svog zmaja (engl. How to Train Your Dragon) je film napravljen kompjuterskom animacijom 2010. Radi se o avanturističkoj komediji iz žanra fantastike. Film je snimljen po istoimenom romanu Kreside Kauel iz 2003. koji opisuje svet snažnih Vikinga i strašnih zmajeva. Glumci čiji se glasovi koriste u filmu su: Džej Barušel, Džerard Batler, Kristofer Minc-Plas, Džona Hil, Amerika Ferera, Krejg Ferguson.

Pogledajte epizode ovde: https://ok.ru/video/c3257429

Priča počinje u mitskom svetu Vikinga. Glavni junak je Hikap vikinški tinejžder, sin vikinškog poglavara sa ostrva Berk gde je borba sa zmajevima deo života, zbog zaštite ovaca. Hikap želi da se po tradiciji ubije zmaja, i da tako dokaže svoju čast prema ocu i plemenu, i da bude prihvaćen. Pošto radi kod kovača izrađuje top. Ali ostali ne veruju da ta sprava može biti korisna. Ali kad sretne ranjenog zmaja ne ubija ga, nego će se sprijatelji sa povređenim zmajem i tako se njegov na kraju se i sprijatelji sa povređenim zmajem, njegov svet se okreće naglavačke. Film je prikazan 26. III 

Otac Stoik ga prebacuje među omladinu koju spremaju da nađu gnazdo zmajeva da ih ubiju i da tako prestane rat sa zmajevima. Hikap se vraća u šumu pošto se ne slaže s time da su zmajevi zli. Tamo se susreće sa zmajem kojeg nije ubio, ali koji ne može da leti. Dok ga podučava zmajevi postaju zahvalni prema njemu. U međuvremenu Stoik ne uspeva da pronađe gnezdo. Kasnije Vikinzi saznaju da je Hikap u vezi sa jednim zmajem koji ih odvodi do zmajevog gnezda, gde ubijaju glavnog zmaja, i posle toga Vikinyi a zmajevi pošinju da žive u slozi.

 

Šerlok Jak - Sherlock Yack

Šerlok Jak je francuska dečija animirana serija iz 2011. godine. Rađena je po knjigama alžirske autorke Mičel Amelin, a ilustrovana od strane Rut Kristel. U Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji se prikazivala na Minimaks TV, sinhronizovana na srpski jezik. Sinhronizaciju je radio studio Studio. Šerlok Jak je menadžer i detektiv zoološkog vrta. Sve zločine istražuje zajedno sa svojom pomoćnicom Hermionom. Uz njenu pomoć pronalazi tragove i dokaze koji im pomažu u otkrivanju koji od osumnjičenih životinja je u stvari krivac.

Ime lika Glumac
Šerlok Jak Marko Mrđenović
Hermiona Jelena Stojiljković
Pravedno Pero Milan Tubić
Doktor Lako Nikolić
gospođa Tvorka Jelena Stojiljković
gospođa Kornjača Jelena Stojiljković
gospođa Pingvin Jelena Stojiljković
Roda Jelena Stojiljković
Babet Jelena Stojiljković
gospođica Morska Sofija Juričan
gospođica Pustinjska Sofija Juričan
Hobotnica Sofija Juričan
Noja Sofija Juričan
Morski prasići Sofija Juričan
Gorila Lako Nikolić
Kengur Milan Tubić